مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترك اعتياد به مواد محرك نسبت به ترك مواد مخدر سنتي نظير ترياك و شيره، تفاوت‌هاي به خصوصي دارد. در اعتياد به مواد محرك بيشتر بر فرايندهاي روان شناختي تأكيد مي‌شود و دريافت خدمات روان درماني از اهميت بسزايي برخوردار است چراكه اين مواد بيش از جسم ذهن افراد را درگير مي‌كنند و آثار روانشناختي مخربي را به جاي مي‌گذارند كه در صورت عدم درمان مي‌تواند به اختلالات رواني مزمني منجر شود.معمولا متخصصان براي ترك اعتياد به محرك‌ها از روش‌هاي درماني شناختي رفتاري، گروه درماني و مصاحبه انگيزشي استفاده مي‌كنند كه با بالاترين احتمال ترك و كمترين آسيب همراه هستند. با اين حال در ادامه بيشتر درباره روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك توضيحاتي ارائه كرده‌ايم پس تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.

منبع: ترك اعتياد به مواد محرك با موثرترين راهكارهاي درماني

لزوم ترك اعتياد به مواد محرك

مواد محرك نظير شيشه و كوكايين گروهي از مواد اعتياد آور هستند كه فعاليت سيستم عصبي مركزي را افزايش داده و از همين رو منجر به احساس افزايش انرژي، سرخوشي مفرط و بيش فعالي مي‌شوند. همچنين اين مواد با افزايش برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز به بروز علائمي نظير توهم و هذيان مي‌انجامند. به همين خاطر ممكن است فرد تحت مصرف اين مواد چيزهايي ببيند يا بشنود كه ديگران آن‌ها را حس نمي‌كنند.

اين توهم‌ها ممكن است محتواي خشونت آميز داشته باشند و فرد را به سمت آسيب زدن به خود يا ديگران بكشانند. همه اين‌ها در حالي است كه فرد مصرف كننده مواد محرك نمي‌تواند در اين شرايط فرق واقعيت و خيال را تشخيص دهد و كنترل چنداني روي رفتار خود ندارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين روش‌ها تا پايان مطلب با ما همراه باشيد.

در نتيجه براي مراقبت هرچه بيشتر از خود و اطرافيانتان لازم است كه از آثار گرانبار مواد محرك اطلاع داشته باشيد و در صورت اعتياد به آن هرچه زودتر براي ترك اقدام نماييد. توجه داشته باشيد كه مصرف اين مواد در دراز مدت علاوه بر آثار سوء گفته شده مي‌تواند به اختلالات روانپريشي نظير اسكيزوفرني يا افسردگي دوقطبي بيانجامد و مشكلات پايداري را در زندگي فرد به وجود آورد. اين مشكلات در صورت ترك نيز باقي مي‌مانند و منجر به آشفتگي‌هاي زيادي در زندگي فرد مي‌شوند.

روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك

مواد محرك برخلاف مخدرهاي سنتي نظير ترياك و شيشه هنگام ترك علائم جسماني چنداني ايجاد نمي‌كنند اما مي‌توانند پريشاني‌هاي رواني زيادي را به وجود آورند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به احساس افسردگي بسيار شديد، اضطراب مفرط، بي‌قراري و تنش اشاره كرد. به همين خاطر در دوران ترك اين مواد بسيار اهميت دارد كه از خدمات يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس يا روانپزشك كمك بگيريد.

ما در ادامه به روش‌هاي روانشناختي كه در ترك مواد محرك به كار گرفته مي‌شود اشاره كرده‌ايم. همچنين شما مي‌توانيد اين درمان‌ها را توسط مجرب ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

درمان شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري اين گونه تصور مي‌شود كه رفتارها و هيجانات مخرب در نتيجه افكار تحريف شده ايجاد مي‌شوند. از همين رو درمانگران تلاش مي‌كنند عقايد زيربنايي مؤثر در مصرف مواد را شناسايي كرده، آن‌ها را به درمانجويان نشان دهند و جايگزين‌هاي مناسبي براي آن‌ها پيدا كنند.

براي مثال برخي افكار كه تحت باورهاي تسهيل گر شناخته مي‌شوند به فرد اجازه مي‌دهند در اعتياد درگير شده و مصرف را كنار نگذارد. از جمله مشهورترين باورهاي تسهيل گر مي‌توان به “من معتاد نمي‌شوم”، ” من تفريحي مصرف مي‌كنم” و “اين مواد اعتياد آور نيست” اشاره كرد.

گروه درماني از روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر در ترك اعتياد به انواع مواد است كه علاوه بر ترك، به رشد مهارت‌هاي روانشناختي فرد نظير اعتماد به نفس و ارتباطات اجتماعي نيز كمك فراواني مي‌كنند. در اين گروه‌ها افرادي كه تجربه مصرف محرك‌ها را داشته‌اند در كنار هم قرار مي‌گيرند و در مورد روش‌هايي كه براي ترك به كار برده‌اند به يكديگر اطلاعات مي‌دهند. گروه درماني‌ها مي‌توانند به دو صورت بي رهنمود يا رهنمودي برگزار شوند.

در روش بي رهنمود افراد بدون حضور درمانگر دور هم جمع مي‌شوند و انجمن‌هايي شبيه به الكلي‌هاي گمنام را تشكيل مي‌دهند اما در روش رهنمودي درمانگر از قبل اهدافي را تعيين مي‌كند و سعي مي‌كند درمانجويان را در جهت‌هاي خاصي هدايت كند تا فرايند ترك تسريع شود.

مصاحبه انگيزشي

مصاحبه انگيزشي روشي است كه افراد را براي شروع ترك آماده مي‌كند. بسياري از افرادي كه مواد مصرف مي‌كنند معتقدند به اعتياد مبتلا نيستند و از همين رو حاضر به انجام هيچ گونه اقدامي در جهت ترك نيستند. در اين شرايط مصاحبه انگيزشي مي‌تواند به بن بست درماني خاتمه دهد و آمادگي افراد را براي شروع مراحل درمان بالا ببرد.

روش ماتريكس

روش ماتريكس يكي از پركاربردترين روش‌هاي درماني در ترك اعتياد به مواد محرك است. ماتريكس در حقيقت رويكردي التقاطي است كه در آن درمانگر از روش‌هاي گوناگون كمك مي‌گيرد و خود را به يك روش درماني خاص محدود نمي‌كند. در نتيجه به ضرورت ممكن است رويكردهاي مختلفي نظير درمان شناختي رفتاري، گروه درماني، خانواده درماني و مصاحبه انگيزشي مورد استفاده قرار ‌گيرند.

ترك انواع مواد محرك

در اين مقاله به طور كلي به روش هاي ترك اعتياد به مواد محرك اشاره شد براي كسب اطلاعات دقيق تر در مورد ترك اعتياد به هر كدام از مواد محرك مي توانيد مقالات زير را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

– آيا گُل نوعي ماده محرك است؟

خير ماده مخدر گل يا ماريجوانا ماده‌اي است كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و به عنوان نوعي كانابيس طبقه‌بندي مي‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترك اعتياد به مواد محرك با موثرترين راهكارهاي درماني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/25  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

مواد محرك از انواع مواد اعتياد آور هستند كه در سال‌هاي اخير ميزان استفاده از آن‌ها افزايش چشمگيري داشته است. با توجه به تأثيري كه اين مواد در افزايش انرژي و كاهش نياز به خواب دارند، قربانيان آن معمولاً محصلين و شاغليني هستند كه نياز به بيداري شبانه و همين‌طور افزايش تمركز دارند. همچنين اين مواد در كاهش اشتها و لاغري نيز تاثير مي‌گذارند و از اين طريق افراد بيشتري را درگير اعتياد مي‌كنند.

شايد بتوان گفت اعتياد به مواد محرك به دليل تأثيرات نامطلوب بسياري كه در روحيه و سلامت روان فرد باقي مي‌گذارد، بيش از اعتياد به مواد مخدر افيوني آسيب‌رسان بوده و ترك اعتياد به آن، نياز به مراقبت‌هاي روان‌شناختي جدي دارد. درصورتي‌كه اين علائم اعتياد را در فردي از نزديكانتان مشاهده مي‌كنيد، بهتر است براي درمان اعتياد به يك متخصص در اين زمينه مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

منبع: مواد محرك

انواع مواد محرك

مواد محرك به گروهي از مواد اعتيادآور گفته مي‌شود كه با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي باعث افزايش انرژي و نشاط در فرد شده و علاوه بر كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي، توانايي تمركز را نيز افزايش مي‌دهند. از جمله مواد محرك مي توان به موارد زير اشاره داشت:

انواع مواد محرك

شيشه

كوكائين

ريتالين

و ساير مواد محرك

در ادامه به توضيح هر كدام از مواد اعتياد آور مي پردازيم:

1. شيشه

شيشه

شايد بتوان گفت شيشه يكي از معروف‌ترين مواد محرك اعتياد آور است. اين ماده به دليل شكل ظاهري بي‌رنگ و مشابه به خورده شيشه با نام‌هاي كريستال، گلس و يا شيشه در ميان مردم شناخته مي‌شود. شيشه يك ماده مخدر صنعتي است كه از مت­آمفتامين تهيه مي‌گردد و از آثار آن مي‌توان به كاهش اشتها و كاهش نياز به خواب و همچنين احساس سرزندگي اشاره كرد

2. آمفتامين و مت‌­آمفتامين

 

آمفتامين و مت‌­آمفتامين

يكي از اصلي‌ترين انواع مواد محرك آمفتامين است كه مت­‌آمفتامين، شيشه يا بسياري از مواد ديگر از آن ساخته شده و البته تأثيري به‌مراتب بيشتر از خود اين ماده دارند. آمفتامين و مت­‌آمفتامين مي‌توانند به‌صورت خوراكي، تزريقي و يا به‌صورت استنشاقي مورد استفاده قرار بگيرند.

ازجمله نشانه‌هاي مصرف اين ماده مخدر مي‌توان به افزايش ضربان قلب و تعداد تنفس، بالا رفتن ميزان فشارخون و تمايل فرد براي فعاليت اشاره كرد.

3. كوكائين

كوكائين

كوكائين نام يكي از مواد مخدر طبيعي است كه از برگ درخت كوكا به دست مي‌آيد و نسبت به ساير مواد محرك از قدمت بيشتري برخوردار است. معمول‌ترين شيوه استفاده از پودر سفيدرنگي كه به آن كوكائين گفته مي‌شود استنشاق از راه بيني است بااين‌حال برخي نيز از اين ماده به‌صورت تزريق و يا خوراكي استفاده مي‌كنند. آنچه به‌عنوان ماده مخدر كراك از آن صحبت مي‌شود نيز يكي از انواع كوكائين است.

كوكائين به دليل تأثيري كه در ايجاد احساس نشاط و پرانرژي بودن در فرد باقي مي‌گذارد معمولاً ميل به مصرف مجدد را در وي برانگيخته و از اين طريق باعث اعتياد به اين ماده مي‌شود.

4. ريتالين

ريتالين دارو و يكي از مواد محرك سيستم اعصاب مركزي است كه با ترشح و افزايش دوپامين عملكردي بسيار زيادي در بدن اعمال مي­‌كند. اين دارو براي درمان بسياري از اختلالات و بيماري‌ها مانند افسردگي، اختلالات خواب و بيش فعالي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

ريتالين نيز مانند اكثر داروها، عوارض جانبي با خود به همراه دارد كه در صورت مصرف اشتباه و بيش از حد، اين عوارض بيشتر و جدي‌تر خواهند شد. امروزه مصرف خودسرانه قرص ريتالين به يك مساله عادي براي افزايش انرژي تبديل شده كه پيامدهاي جبران ناپذيري را با خود به همراه مي‌آورد.

5. نيكوتين و كافئين

نيكوتين و كافئين

اگرچه نيكوتين يا كافئين نسبت به ساير مواد گفته‌شده در بالا بسيار ضعيف‌تر هستند و نشانه‌ها و عوارض اعتياد به آن شايد چندان قابل مقايسه با ساير مواد محرك نباشد اما بااين‌حال با توجه به مكانيزم تأثيرگذاري مشابه با اين گروه از مواد اعتيادآور، در اين دسته قرار مي‌گيرند.

نيكوتين نام ماده اصلي موجود در سيگار و تنباكو است و كافئين ماده مجاز و خوراكي مي‌باشد كه در قهوه، شكلات و چاي وجود دارد. به همين دليل است كه مصرف اين مواد به‌ويژه قهوه باعث افزايش احساس انرژي در فرد شده و خواب‌آلودگي را كاهش مي‌دهد.

6. برخي داروها و مواد محرك

برخي داروها و مواد محرك

در برخي داروها نيز موادي مشابه مواد محرك استفاده مي‌شود. يكي از اين داروها ريتالين است كه اغلب براي كودكان بيش فعال تجويز مي‌شود. ريتالين با تاثير بر دوپامين مغز موجب افزايش تمركز شده و در كاهش علائم بيش فعالي نقش موثر ايجاد مي‌كند.

به دليل همين ويژگي معمولا دانشجويان از ريتالين براي بالا بردن تمركز استفاده مي‌كنند، در حالي كه به خاصيت اعتياد آوري آن توجه نكرده و به بدن خود آسيب مي‌رسانند. ماده اعتياد اور ديگري نيز به نام ناس وجود دارد كه عوارضي مشابه ساير مواد محرك را ايجاد مي كند.

نشانه‌هاي اعتياد به مواد محرك

همان‌طور كه گفته شد مواد محرك با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين يا سروتونين باعث افزايش انرژي و شادابي در فرد مي‌شوند. بااين‌حال هريك از انواع مواد مخدر موجود در اين گروه بسته به ميزان قدرت و ساختار شيميايي كه دارند نشانه‌هاي مشخصي را در فرد ايجاد مي‌كنند. اما به‌طوركلي مي‌توان نشانه‌هاي مشترك اعتياد به تمامي مواد محرك را به‌صورت زير بيان كرد:

_افزايش ميزان انرژي و احساس نشاط كه باحالت معمول فرد تفاوت دارد

_حريك‌پذيري و پرخاشگري

_احتمال بروز توهم و هذيان

_پرحرفي و در بسياري از مواقع پرش افكار؛ به‌صورت نيمه‌تمام رها كردن صحبت از يك موضوع و شروع موضوع بعدي

_كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي

_كاهش اشتها

_افزايش ميل جنسي و بالا رفتن احتمال روابط جنسي پرخطر

_وجود نشانه‌هاي فيزيولوژيك مثل بالا رفتن فشارخون، افزايش ضربان قلب، تعريق و يا سرخي چشم

درصورتي‌كه با همه يا برخي از اين نشانه‌ها در فردي مواجه شديد بهتر است براي تشخيص قطعي و انجام اقدامات درماني به يك متخصص مراجعه نماييد. توجه داشته باشيد كه ميل شديد به مصرف مجدد يا به‌عبارت‌ديگر وابستگي رواني يكي از مهم‌ترين عوارض استفاده از مواد محرك است.

به همين خاطر ترك اعتياد به اين مواد بايد زير نظر متخصص روانشناسي و با كنترل نشانه‌هاي رواني همچون توهم و هذيان يا ابتلا به افسردگي صورت بگيرد. براي تشخيص و اطلاع از نحوه تست اعتياد هر كدام مواد محرك بر روي مقالات زير كليك كنيد :

عوارض اعتياد به مواد محرك

با توجه به نوع ماده مخدري كه فرد استفاده مي‌كند و همچنين مدت‌زمان اعتياد و يا ميزان مصرف، عوارض اعتياد به انواع مواد محرك با يكديگر متفاوت خواهد بود. بااين‌حال برخي از شايع‌ترين عوارض اعتياد به مواد محرك كه تقريباً در اعتياد به‌تمامي اين مواد ديده مي‌شود عبارتند از:

_بروز مشكلات قلبي و عروقي

_اختلالات كبد و كليه

_بروز اختلالات خلقي مثل افسردگي

_ضعف در توانايي حافظه و يادگيري

_تحريك‌پذيري و پرخاشگري

_از دست دادن خانواده، شغل و موقعيت اجتماعي

درمان اعتياد به مواد محرك

بر اساس مستندات موجود در ويكي پيديا و مطالب گفته شد در بالا با توجه به تأثيري كه استفاده از مواد محرك بر شرايط رواني فرد باقي مي‌گذارد براي درمان اعتياد به اين مواد بايد درمان‌هاي فيزيولوژيك و روان‌شناختي در كنار يكديگر صورت بگيرد. يكي از اشتباهات رايج در ترك اعتياد اين است كه معمولاً افراد پايان مرحله سم‌زدايي و از بين رفتن وابستگي جسمي را به‌عنوان پاكي از اعتياد تلقي مي‌كنند و توجهي به انجام جلسات بازپروري و مشاوره ندارند.

اين موضوع باعث خواهد شد كه فرد دير يا زود مجدداً مصرف مواد مخدر را شروع كند. تحقيقات نشان داده ميزان مصرف در افرادي كه پس از يك دوره ترك مجدداً به اعتياد روي مي‌آورند، بالاتر از سايرين خواهد بود. درنتيجه اگر به دنبال ترك اعتياد به هريك از انواع مواد محرك هستيد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد

 

خدمات روانشناسي بر ترك اعتياد

علاوه بر افرادي كه قصد ترك اعتياد به يك ماده مخدر را دارند، چنانچه يكي از اطرافيان شما درگير اعتياد به هريك از مواد گفته‌شده در بالاست، مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك مشاور راه‌هايي را براي ترغيب فرد به ترك اعتياد پيدا كنيد و يا روش‌هايي را براي جلوگيري از آسيب ديدن ساير اعضاي خانواده به دليل اعتياد يكي از اعضا آموزش ببينيد. در ادامه مهم‌ترين اقدامات روانشناسان در زمينهٔ ترك اعتياد به مواد محرك را با يكديگر بررسي خواهيم كرد:

  • كمك به فرد براي مقابله با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر پس از ترك
  • بررسي مشكلات و آسيب‌هايي كه به دنبال اعتياد در زندگي فرد ايجاد شده و كمك براي برطرف كردن آن‌ها (براي مثال از دست دادن زندگي مشترك يا مشكلات مربوط به شغل و تحصيل)
  • ريشه‌يابي علل ابتلاي فرد به اعتياد و تلاش براي از بين بردن اين دلايل
  • كمك به ساير اعضاي خانواده براي شناخت راهكارهاي برخورد با فردي كه به‌تازگي ترك كرده است
  • مراقبت از سلامت روان فرد و كنترل ابتلاي احتمالي به بيماري‌هاي خلقي مانند افسردگي

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

1. مواد محرك چيست

مواد محرك دسته‌اي از مواد اعتيادآور هستند كه باعث افزايش ترشح برخي از انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين شده و از اين طريق سبب افزايش انرژي و تمركز فرد مي‌شوند.

2. اعتياد به مواد محرك چه نشانه‌هايي دارد؟

افزايش ناگهاني ميزان انرژي فرد و كاهش نياز به استراحت، پرحرفي و پرش افكار، كاهش اشتها و همين‌طور نشانه‌هاي فيزيولوژيكي مانند افزايش ضربان قلب و فشارخون از نشانه‌هاي مصرف مواد محرك هستند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مواد محرك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/14  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]

مواد محرك از انواع مواد مخدر هستند كه در سال‌هاي اخير ميزان استفاده از آن‌ها افزايش چشمگيري داشته است. با توجه به تأثيري كه اين مواد در افزايش انرژي و كاهش نياز به خواب دارند، قربانيان آن معمولاً محصلين و شاغليني هستند كه نياز به بيداري شبانه و همين‌طور افزايش تمركز دارند. همچنين اين مواد در كاهش اشتها و لاغري نيز تاثير مي‌گذارند و از اين طريق افراد بيشتري را درگير اعتياد مي‌كنند. شايد بتوان گفت اعتياد به مواد محرك به دليل تأثيرات نامطلوب بسياري كه در روحيه و سلامت روان فرد باقي مي‌گذارد، بيش از اعتياد به مواد افيوني آسيب‌رسان بوده و ترك اعتياد به آن، نياز به مراقبت‌هاي روان‌شناختي جدي دارد. درصورتي‌كه اين علائم را در فردي از نزديكانتان مشاهده مي‌كنيد، بهتر است براي درمان اعتياد به يك متخصص در اين زمينه مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : تست اعتياد 

 

منبع :  مواد محرك

 

انواع مواد محرك

مواد محرك به گروهي از مواد اعتيادآور گفته مي‌شود كه با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي باعث افزايش انرژي و نشاط در فرد شده و علاوه بر كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي، توانايي تمركز را نيز افزايش مي‌دهند. اين دسته از مواد اعتيادآور انواع مختلفي را شامل مي‌شود كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

1. شيشه

شيشهشيشه

شايد بتوان گفت شيشه معروف‌ترين ماده مخدر در اين دسته است. اين ماده به دليل شكل ظاهري بي‌رنگ و مشابه به خورده شيشه با نام‌هاي كريستال، گلس و يا شيشه در ميان مردم شناخته مي‌شود. شيشه يك ماده مخدر صنعتي است كه از مت­آمفتامين تهيه مي‌گردد و از آثار آن مي‌توان به كاهش اشتها و كاهش نياز به خواب و همچنين احساس سرزندگي اشاره كرد. براي آشنايي با علائم اعتياد به شيشه كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به شيشه

2. آمفتامين و مت‌­آمفتامين

آمفتامين و مت‌­آمفتامينآمفتامين و مت‌­آمفتامين

يكي از اصلي‌ترين انواع مواد محرك آمفتامين است كه مت­‌آمفتامين، شيشه يا بسياري از مواد ديگر از آن ساخته شده و البته تأثيري به‌مراتب بيشتر از خود اين ماده دارند. آمفتامين و مت­‌آمفتامين مي‌توانند به‌صورت خوراكي، تزريقي و يا به‌صورت استنشاقي مورد استفاده قرار بگيرند. ازجمله نشانه‌هاي مصرف اين ماده مخدر مي‌توان به افزايش ضربان قلب و تعداد تنفس، بالا رفتن ميزان فشارخون و تمايل فرد براي فعاليت اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر با مواد داراي آمفتامين و متامفتامين كليك كنيد.  

3. كوكائين

كوكائينكوكائين

كوكائين نام يكي از مواد مخدر طبيعي است كه از برگ درخت كوكا به دست مي‌آيد و نسبت به ساير مواد محرك از قدمت بيشتري برخوردار است. معمول‌ترين شيوه استفاده از پودر سفيدرنگي كه به آن كوكائين گفته مي‌شود استنشاق از راه بيني است بااين‌حال برخي نيز از اين ماده به‌صورت تزريق و يا خوراكي استفاده مي‌كنند. آنچه به‌عنوان ماده مخدر كراك از آن صحبت مي‌شود نيز يكي از انواع كوكائين است. كوكائين به دليل تأثيري كه در ايجاد احساس نشاط و پرانرژي بودن در فرد باقي مي‌گذارد معمولاً ميل به مصرف مجدد را در وي برانگيخته و از اين طريق باعث اعتياد به اين ماده مي‌شود. براي آشنايي با علائم اعتياد به كوكائين كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به كوكائين

4. نيكوتين و كافئين

نيكوتين و كافئيننيكوتين و كافئين

اگرچه نيكوتين يا كافئين نسبت به ساير مواد گفته‌شده در بالا بسيار ضعيف‌تر هستند و نشانه‌ها و عوارض اعتياد به آن شايد چندان قابل مقايسه با ساير مواد محرك نباشد اما بااين‌حال با توجه به مكانيزم تأثيرگذاري مشابه با اين گروه از مواد اعتيادآور، در اين دسته قرار مي‌گيرند. نيكوتين نام ماده اصلي موجود در سيگار و تنباكو است و كافئين ماده مجاز و خوراكي مي‌باشد كه در قهوه، شكلات و چاي وجود دارد. به همين دليل است كه مصرف اين مواد به‌ويژه قهوه باعث افزايش احساس انرژي در فرد شده و خواب‌آلودگي را كاهش مي‌دهد.

بيشتر بخوانيد : ترك سيگار

5- برخي داروها و مواد محرك

برخي داروها و مواد محركبرخي داروها و مواد محرك

در برخي داروها نيز موادي مشابه مواد محرك استفاده مي‌شود. يكي از اين داروها ريتالين است كه اغلب براي كودكان بيش فعال تجويز مي‌شود. ريتالين با تاثير بر دوپامين مغز موجب افزايش تمركز شده و در كاهش علائم بيش فعالي نقش موثر ايجاد مي‌كند. به دليل همين ويژگي معمولا دانشجويان از ريتالين براي بالا بردن تمركز استفاده مي‌كنند، در حالي كه به خاصيت اعتياد آوري آن توجه نكرده و به بدن خود آسيب مي‌رسانند. ماده اعتياد اور ديگري نيز به نام ناس وجود دارد كه عوارضي مشابه ساير مواد محرك را ايجاد مي كند. براي آشنايي بيشتر با قرص ريتالين و نشانه هاي مصرف ناس كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به ريتالين

 

نشانه‌هاي اعتياد به مواد محرك

همان‌طور كه گفته شد مواد محرك با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين يا سروتونين باعث افزايش انرژي و شادابي در فرد مي‌شوند. بااين‌حال هريك از انواع مواد مخدر موجود در اين گروه بسته به ميزان قدرت و ساختار شيميايي كه دارند نشانه‌هاي مشخصي را در فرد ايجاد مي‌كنند. اما به‌طوركلي مي‌توان نشانه‌هاي مشترك اعتياد به تمامي مواد محرك را به‌صورت زير بيان كرد:

_افزايش ميزان انرژي و احساس نشاط كه باحالت معمول فرد تفاوت دارد

_حريك‌پذيري و پرخاشگري

_احتمال بروز توهم و هذيان

_پرحرفي و در بسياري از مواقع پرش افكار؛ به‌صورت نيمه‌تمام رها كردن صحبت از يك موضوع و شروع موضوع بعدي

_كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي

_كاهش اشتها

_افزايش ميل جنسي و بالا رفتن احتمال روابط جنسي پرخطر

_وجود نشانه‌هاي فيزيولوژيك مثل بالا رفتن فشارخون، افزايش ضربان قلب، تعريق و يا سرخي چشم

درصورتي‌كه با همه يا برخي از اين نشانه‌ها در فردي مواجه شديد بهتر است براي تشخيص قطعي و انجام اقدامات درماني به يك متخصص مراجعه نماييد. توجه داشته باشيد كه ميل شديد به مصرف مجدد يا به‌عبارت‌ديگر وابستگي رواني يكي از مهم‌ترين عوارض استفاده از مواد محرك است و به همين خاطر ترك اعتياد به اين مواد بايد زير نظر متخصص روانشناسي و با كنترل نشانه‌هاي رواني همچون توهم و هذيان يا ابتلا به افسردگي صورت بگيرد. براي تشخيص و اطلاع از نحوه تست اعتياد هر كدام مواد محرك بر روي مقالات زير كليك كنيد :

علائم اعتياد

تست شيشه

تست كوكائين

 

عوارض اعتياد به مواد محرك

با توجه به نوع ماده مخدري كه فرد استفاده مي‌كند و همچنين مدت‌زمان اعتياد و يا ميزان مصرف، عوارض اعتياد به انواع مواد محرك با يكديگر متفاوت خواهد بود. بااين‌حال برخي از شايع‌ترين عوارض اعتياد به مواد محرك كه تقريباً در اعتياد به‌تمامي اين مواد ديده مي‌شود عبارتند از:

_بروز مشكلات قلبي و عروقي

_اختلالات كبد و كليه

_بروز اختلالات خلقي مثل افسردگي

_ضعف در توانايي حافظه و يادگيري

_تحريك‌پذيري و پرخاشگري

_از دست دادن خانواده، شغل و موقعيت اجتماعي

 

درمان اعتياد به مواد محرك

چنانچه پيشتر نيز گفته شد با توجه به تأثيري كه استفاده از مواد محرك بر شرايط رواني فرد باقي مي‌گذارد براي درمان اعتياد به اين مواد بايد درمان‌هاي فيزيولوژيك و روان‌شناختي در كنار يكديگر صورت بگيرد. يكي از اشتباهات رايج در ترك اعتياد اين است كه معمولاً افراد پايان مرحله سم‌زدايي و از بين رفتن وابستگي جسمي را به‌عنوان پاكي از اعتياد تلقي مي‌كنند و توجهي به انجام جلسات بازپروري و مشاوره ندارند. اين موضوع باعث خواهد شد كه فرد دير يا زود مجدداً مصرف مواد مخدر را شروع كند. تحقيقات نشان داده ميزان مصرف در افرادي كه پس از يك دوره ترك مجدداً به اعتياد روي مي‌آورند، بالاتر از سايرين خواهد بود. درنتيجه اگر به دنبال ترك اعتياد به هريك از انواع مواد محرك هستيد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به مواد محرك

 

تاثير خدمات روانشناسي بر ترك اعتياد

علاوه بر افرادي كه قصد ترك اعتياد به يك ماده مخدر را دارند، چنانچه يكي از اطرافيان شما درگير اعتياد به هريك از مواد گفته‌شده در بالاست، مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك مشاور راه‌هايي را براي ترغيب فرد به ترك اعتياد پيدا كنيد و يا روش‌هايي را براي جلوگيري از آسيب ديدن ساير اعضاي خانواده به دليل اعتياد يكي از اعضا آموزش ببينيد. در ادامه مهم‌ترين اقدامات روانشناسان درزمينهٔ ترك اعتياد به مواد محرك را با يكديگر بررسي خواهيم كرد:

  • كمك به فرد براي مقابله با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر پس از ترك
  • بررسي مشكلات و آسيب‌هايي كه به دنبال اعتياد در زندگي فرد ايجاد شده و كمك براي برطرف كردن آن‌ها (براي مثال از دست دادن زندگي مشترك يا مشكلات مربوط به شغل و تحصيل)
  • ريشه‌يابي علل ابتلاي فرد به اعتياد و تلاش براي از بين بردن اين دلايل
  • كمك به ساير اعضاي خانواده براي شناخت راهكارهاي برخورد با فردي كه به‌تازگي ترك كرده است
  • مراقبت از سلامت روان فرد و كنترل ابتلاي احتمالي به بيماري‌هاي خلقي مانند افسردگي

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

1. مواد محرك يعني چه؟

مواد محرك دسته‌اي از مواد اعتيادآور هستند كه باعث افزايش ترشح برخي از انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين شده و از اين طريق سبب افزايش انرژي و تمركز فرد مي‌شوند. همچنين نياز فرد به خواب و استراحت نيز كاهش پيدا مي‌كند. ازجمله انواع مواد محرك مي‌توان به كوكائين، شيشه و آمفتامين اشاره كرد.

2. اعتياد به مواد محرك چه نشانه‌هايي دارد؟

افزايش ناگهاني ميزان انرژي فرد و كاهش نياز به استراحت، پرحرفي و پرش افكار، كاهش اشتها و همين‌طور نشانه‌هاي فيزيولوژيكي مانند افزايش ضربان قلب و فشارخون از نشانه‌هاي مصرف مواد محرك هستند. به دليل عوارض زياد اين دارو توصيه ميكنيم براي ترك اعتياد هر چه زودتر اقدام كنيد.

3. چرا برخي معتقدند كوكائين و ساير مواد محرك اعتيادآور نيستند؟

وابستگي به مواد محرك معمولاً برخلاف ترياك و ساير مواد افيوني به‌صورت رواني است و جنبه جسماني اعتياد در آن‌ها كم‌رنگ‌تر است. به همين خاطر برخي نبود نشانه‌هاي جسماني را به معناي عدم اعتياد مي‌دانند كه البته اين باور اشتباه است و قدرت مواد محرك در ايجاد وابستگي به‌مراتب بيشتر از ساير مواد مخدر است.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/7/29  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

ترك اعتياد به مواد محرك نسبت به ترك مواد مخدر سنتي نظير ترياك و شيره، تفاوت‌هاي به خصوصي دارد. در اعتياد به مواد محرك بيشتر بر فرايندهاي روان شناختي تأكيد مي‌شود و دريافت خدمات روان درماني از اهميت بسزايي برخوردار است چراكه اين مواد بيش از جسم ذهن افراد را درگير مي‌كنند و آثار روانشناختي مخربي را به جاي مي‌گذارند كه در صورت عدم درمان مي‌تواند به اختلالات رواني مزمني منجر شود. معمولا متخصصان براي ترك اعتياد به محرك‌ها از روش‌هاي درماني شناختي رفتاري، گروه درماني و مصاحبه انگيزشي استفاده مي‌كنند كه با بالاترين احتمال ترك و كمترين آسيب همراه هستند. با اين حال در ادامه بيشتر درباره روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك توضيحاتي ارائه كرده‌ايم پس تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

 منبع : ترك اعتياد به مواد محرك با موثرترين راهكارهاي درماني

لزوم ترك اعتياد به مواد محرك 

مواد محرك نظير شيشه و كوكايين گروهي از مواد اعتياد آور هستند كه فعاليت سيستم عصبي مركزي را افزايش داده و از همين رو منجر به احساس افزايش انرژي، سرخوشي مفرط و بيش فعالي مي‌شوند. همچنين اين مواد با افزايش برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز به بروز علائمي نظير توهم و هذيان مي‌انجامند. به همين خاطر ممكن است فرد تحت مصرف اين مواد چيزهايي ببيند يا بشنود كه ديگران آن‌ها را حس نمي‌كنند. اين توهم‌ها ممكن است محتواي خشونت آميز داشته باشند و فرد را به سمت آسيب زدن به خود يا ديگران بكشانند. همه اين‌ها در حالي است كه فرد مصرف كننده مواد محرك نمي‌تواند در اين شرايط فرق واقعيت و خيال را تشخيص دهد و كنترل چنداني روي رفتار خود ندارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين روش‌ها تا پايان مطلب با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

در نتيجه براي مراقبت هرچه بيشتر از خود و اطرافيانتان لازم است كه از آثار گرانبار مواد محرك اطلاع داشته باشيد و در صورت اعتياد به آن هرچه زودتر براي ترك اقدام نماييد. توجه داشته باشيد كه مصرف اين مواد در دراز مدت علاوه بر آثار سوء گفته شده مي‌تواند به اختلالات روانپريشي نظير اسكيزوفرني يا افسردگي دوقطبي بيانجامد و مشكلات پايداري را در زندگي فرد به وجود آورد. اين مشكلات در صورت ترك نيز باقي مي‌مانند و منجر به آشفتگي‌هاي زيادي در زندگي فرد مي‌شوند.

 

روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك

مواد محرك برخلاف مخدرهاي سنتي نظير ترياك و شيشه هنگام ترك علائم جسماني چنداني ايجاد نمي‌كنند اما مي‌توانند پريشاني‌هاي رواني زيادي را به وجود آورند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به احساس افسردگي بسيار شديد، اضطراب مفرط، بي‌قراري و تنش اشاره كرد. به همين خاطر در دوران ترك اين مواد بسيار اهميت دارد كه از خدمات يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس يا روانپزشك كمك بگيريد. ما در ادامه به روش‌هاي روانشناختي كه در ترك مواد محرك به كار گرفته مي‌شود اشاره كرده‌ايم. همچنين شما مي‌توانيد اين درمان‌ها را توسط مجرب ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

درمان شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري اين گونه تصور مي‌شود كه رفتارها و هيجانات مخرب در نتيجه افكار تحريف شده ايجاد مي‌شوند. از همين رو درمانگران تلاش مي‌كنند عقايد زيربنايي مؤثر در مصرف مواد را شناسايي كرده، آن‌ها را به درمانجويان نشان دهند و جايگزين‌هاي مناسبي براي آن‌ها پيدا كنند. براي مثال برخي افكار كه تحت باورهاي تسهيل گر شناخته مي‌شوند به فرد اجازه مي‌دهند در اعتياد درگير شده و مصرف را كنار نگذارد. از جمله مشهورترين باورهاي تسهيل گر مي‌توان به “من معتاد نمي‌شوم”، ” من تفريحي مصرف مي‌كنم” و “اين مواد اعتياد آور نيست” اشاره كرد.

گروه درماني از روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر در ترك اعتياد به انواع مواد است كه علاوه بر ترك، به رشد مهارت‌هاي روانشناختي فرد نظير اعتماد به نفس و ارتباطات اجتماعي نيز كمك فراواني مي‌كنند. در اين گروه‌ها افرادي كه تجربه مصرف محرك‌ها را داشته‌اند در كنار هم قرار مي‌گيرند و در مورد روش‌هايي كه براي ترك به كار برده‌اند به يكديگر اطلاعات مي‌دهند. گروه درماني‌ها مي‌توانند به دو صورت بي رهنمود يا رهنمودي برگزار شوند. در روش بي رهنمود افراد بدون حضور درمانگر دور هم جمع مي‌شوند و انجمن‌هايي شبيه به الكلي‌هاي گمنام را تشكيل مي‌دهند اما در روش رهنمودي درمانگر از قبل اهدافي را تعيين مي‌كند و سعي مي‌كند درمانجويان را در جهت‌هاي خاصي هدايت كند تا فرايند ترك تسريع شود.

مصاحبه انگيزشي

مصاحبه انگيزشي روشي است كه افراد را براي شروع ترك آماده مي‌كند. بسياري از افرادي كه مواد مصرف مي‌كنند معتقدند به اعتياد مبتلا نيستند و از همين رو حاضر به انجام هيچ گونه اقدامي در جهت ترك نيستند. در اين شرايط مصاحبه انگيزشي مي‌تواند به بن بست درماني خاتمه دهد و آمادگي افراد را براي شروع مراحل درمان بالا ببرد.

روش ماتريكس

روش ماتريكس يكي از پركاربردترين روش‌هاي درماني در ترك اعتياد به مواد محرك است. ماتريكس در حقيقت رويكردي التقاطي است كه در آن درمانگر از روش‌هاي گوناگون كمك مي‌گيرد و خود را به يك روش درماني خاص محدود نمي‌كند. در نتيجه به ضرورت ممكن است رويكردهاي مختلفي نظير درمان شناختي رفتاري، گروه درماني، خانواده درماني و مصاحبه انگيزشي مورد استفاده قرار ‌گيرند.

ترك انواع مواد محرك

در اين مقاله به طور كلي به روش هاي ترك اعتياد به مواد محرك اشاره شد براي كسب اطلاعات دقيق تر در مورد ترك اعتياد به هر كدام از مواد محرك مي توانيد مقالات زير را مطالعه نماييد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه روش هاي ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

خير ماده مخدر گل يا ماريجوانا ماده‌اي است كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و به عنوان نوعي كانابيس طبقه‌بندي مي‌شود. بااين حال به دليل آثار رواني مشابه، درمان‌هاي به كار رفته در ترك محرك‌ها و ماده مخدر گل مشابه يكديگر هستند.

   

 منبع : ترك اعتياد به مواد محرك با موثرترين راهكارهاي درماني

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/26  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]

مواد محرك از انواع مواد مخدر هستند كه در سال‌هاي اخير ميزان استفاده از آن‌ها افزايش چشمگيري داشته است. با توجه به تأثيري كه اين مواد در افزايش انرژي و كاهش نياز به خواب دارند، قربانيان آن معمولاً محصلين و شاغليني هستند كه نياز به بيداري شبانه و همين‌طور افزايش تمركز دارند. همچنين اين مواد در كاهش اشتها و لاغري نيز تاثير مي‌گذارند و از اين طريق افراد بيشتري را درگير اعتياد مي‌كنند. شايد بتوان گفت اعتياد به مواد محرك به دليل تأثيرات نامطلوب بسياري كه در روحيه و سلامت روان فرد باقي مي‌گذارد، بيش از اعتياد به مواد افيوني آسيب‌رسان بوده و ترك اعتياد به آن، نياز به مراقبت‌هاي روان‌شناختي جدي دارد. درصورتي‌كه اين علائم را در فردي از نزديكانتان مشاهده مي‌كنيد، بهتر است براي درمان اعتياد به يك متخصص در اين زمينه مراجعه نماييد.

منبع : مواد محرك 

انواع مواد محرك

مواد محرك به گروهي از مواد اعتيادآور گفته مي‌شود كه با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي باعث افزايش انرژي و نشاط در فرد شده و علاوه بر كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي، توانايي تمركز را نيز افزايش مي‌دهند. اين دسته از مواد اعتيادآور انواع مختلفي را شامل مي‌شود كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

1. شيشه

شايد بتوان گفت شيشه معروف‌ترين ماده مخدر در اين دسته است. اين ماده به دليل شكل ظاهري بي‌رنگ و مشابه به خورده شيشه با نام‌هاي كريستال، گلس و يا شيشه در ميان مردم شناخته مي‌شود. شيشه يك ماده مخدر صنعتي است كه از مت­آمفتامين تهيه مي‌گردد و از آثار آن مي‌توان به كاهش اشتها و كاهش نياز به خواب و همچنين احساس سرزندگي اشاره كرد. براي آشنايي با علائم اعتياد به شيشه كليك كنيد.

2. آمفتامين و مت‌­آمفتامين

يكي از اصلي‌ترين انواع مواد محرك آمفتامين است كه مت­‌آمفتامين، شيشه يا بسياري از مواد ديگر از آن ساخته شده و البته تأثيري به‌مراتب بيشتر از خود اين ماده دارند. آمفتامين و مت­‌آمفتامين مي‌توانند به‌صورت خوراكي، تزريقي و يا به‌صورت استنشاقي مورد استفاده قرار بگيرند. ازجمله نشانه‌هاي مصرف اين ماده مخدر مي‌توان به افزايش ضربان قلب و تعداد تنفس، بالا رفتن ميزان فشارخون و تمايل فرد براي فعاليت اشاره كرد.

3. كوكائين

كوكائين نام يكي از مواد مخدر طبيعي است كه از برگ درخت كوكا به دست مي‌آيد و نسبت به ساير مواد محرك از قدمت بيشتري برخوردار است. معمول‌ترين شيوه استفاده از پودر سفيدرنگي كه به آن كوكائين گفته مي‌شود استنشاق از راه بيني است بااين‌حال برخي نيز از اين ماده به‌صورت تزريق و يا خوراكي استفاده مي‌كنند. آنچه به‌عنوان ماده مخدر كراك از آن صحبت مي‌شود نيز يكي از انواع كوكائين است. كوكائين به دليل تأثيري كه در ايجاد احساس نشاط و پرانرژي بودن در فرد باقي مي‌گذارد معمولاً ميل به مصرف مجدد را در وي برانگيخته و از اين طريق باعث اعتياد به اين ماده مي‌شود. براي آشنايي با علائم اعتياد به كوكائين كليك كنيد.

4. نيكوتين و كافئين

اگرچه نيكوتين يا كافئين نسبت به ساير مواد گفته‌شده در بالا بسيار ضعيف‌تر هستند و نشانه‌ها و عوارض اعتياد به آن شايد چندان قابل مقايسه با ساير مواد محرك نباشد اما بااين‌حال با توجه به مكانيزم تأثيرگذاري مشابه با اين گروه از مواد اعتيادآور، در اين دسته قرار مي‌گيرند. نيكوتين نام ماده اصلي موجود در سيگار و تنباكو است و كافئين ماده مجاز و خوراكي مي‌باشد كه در قهوه، شكلات و چاي وجود دارد. به همين دليل است كه مصرف اين مواد به‌ويژه قهوه باعث افزايش احساس انرژي در فرد شده و خواب‌آلودگي را كاهش مي‌دهد.

5- برخي داروهاي محرك

در برخي داروها نيز موادي مشابه مواد محرك استفاده مي‌شود. يكي از اين داروها ريتالين است كه اغلب براي كودكان بيش فعال تجويز مي‌شود. ريتالين با تاثير بر دوپامين مغز موجب افزايش تمركز شده و در كاهش علائم بيش فعالي نقش موثر ايجاد مي‌كند. به دليل همين ويژگي معمولا دانشجويان از ريتالين براي بالا بردن تمركز استفاده مي‌كنند، در حالي كه به خاصيت اعتياد آوري آن توجه نكرده و به بدن خود آسيب مي‌رسانند. براي آشنايي بيشتر با قرص ريتالين كليك كنيد.

 

بيشتر بخوانيد : انواع مواد اعتياد آور

 

نشانه‌هاي اعتياد به مواد محرك

همان‌طور كه گفته شد مواد محرك با تغيير در ميزان ترشح انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين يا سروتونين باعث افزايش انرژي و شادابي در فرد مي‌شوند. بااين‌حال هريك از انواع مواد مخدر موجود در اين گروه بسته به ميزان قدرت و ساختار شيميايي كه دارند نشانه‌هاي مشخصي را در فرد ايجاد مي‌كنند. اما به‌طوركلي مي‌توان نشانه‌هاي مشترك اعتياد به تمامي مواد محرك را به‌صورت زير بيان كرد:

_افزايش ميزان انرژي و احساس نشاط كه باحالت معمول فرد تفاوت دارد

_حريك‌پذيري و پرخاشگري

_احتمال بروز توهم و هذيان

_پرحرفي و در بسياري از مواقع پرش افكار؛ به‌صورت نيمه‌تمام رها كردن صحبت از يك موضوع و شروع موضوع بعدي

_كاهش نياز به خواب و عدم احساس خستگي

_كاهش اشتها

_افزايش ميل جنسي و بالا رفتن احتمال روابط جنسي پرخطر

_وجود نشانه‌هاي فيزيولوژيك مثل بالا رفتن فشارخون، افزايش ضربان قلب، تعريق و يا سرخي چشم

درصورتي‌كه با همه يا برخي از اين نشانه‌ها در فردي مواجه شديد بهتر است براي تشخيص قطعي و انجام اقدامات درماني به يك متخصص مراجعه نماييد. توجه داشته باشيد كه ميل شديد به مصرف مجدد يا به‌عبارت‌ديگر وابستگي رواني يكي از مهم‌ترين عوارض استفاده از مواد محرك است و به همين خاطر ترك اعتياد به اين مواد بايد زير نظر متخصص روانشناسي و با كنترل نشانه‌هاي رواني همچون توهم و هذيان يا ابتلا به افسردگي صورت بگيرد.

 

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به مواد محرك

 

عوارض اعتياد به مواد محرك

با توجه به نوع ماده مخدري كه فرد استفاده مي‌كند و همچنين مدت‌زمان اعتياد و يا ميزان مصرف، عوارض اعتياد به انواع مواد محرك با يكديگر متفاوت خواهد بود. بااين‌حال برخي از شايع‌ترين عوارض اعتياد به مواد محرك كه تقريباً در اعتياد به‌تمامي اين مواد ديده مي‌شود عبارتند از:

_بروز مشكلات قلبي و عروقي

_اختلالات كبد و كليه

_بروز اختلالات خلقي مثل افسردگي

_ضعف در توانايي حافظه و يادگيري

_تحريك‌پذيري و پرخاشگري

_از دست دادن خانواده، شغل و موقعيت اجتماعي

 

درمان اعتياد به مواد محرك

چنانچه پيشتر نيز گفته شد با توجه به تأثيري كه استفاده از مواد محرك بر شرايط رواني فرد باقي مي‌گذارد براي درمان اعتياد به اين مواد بايد درمان‌هاي فيزيولوژيك و روان‌شناختي در كنار يكديگر صورت بگيرد. يكي از اشتباهات رايج در ترك اعتياد اين است كه معمولاً افراد پايان مرحله سم‌زدايي و از بين رفتن وابستگي جسمي را به‌عنوان پاكي از اعتياد تلقي مي‌كنند و توجهي به انجام جلسات بازپروري و مشاوره ندارند. اين موضوع باعث خواهد شد كه فرد دير يا زود مجدداً مصرف مواد مخدر را شروع كند. تحقيقات نشان داده ميزان مصرف در افرادي كه پس از يك دوره ترك مجدداً به اعتياد روي مي‌آورند، بالاتر از سايرين خواهد بود. درنتيجه اگر به دنبال ترك اعتياد به هريك از انواع مواد محرك هستيد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

تاثير خدمات روانشناسي بر ترك اعتياد

علاوه بر افرادي كه قصد ترك اعتياد به يك ماده مخدر را دارند، چنانچه يكي از اطرافيان شما درگير اعتياد به هريك از مواد گفته‌شده در بالاست، مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك مشاور راه‌هايي را براي ترغيب فرد به ترك اعتياد پيدا كنيد و يا روش‌هايي را براي جلوگيري از آسيب ديدن ساير اعضاي خانواده به دليل اعتياد يكي از اعضا آموزش ببينيد. در ادامه مهم‌ترين اقدامات روانشناسان درزمينهٔ ترك اعتياد به مواد محرك را با يكديگر بررسي خواهيم كرد:

  • كمك به فرد براي مقابله با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر پس از ترك
  • بررسي مشكلات و آسيب‌هايي كه به دنبال اعتياد در زندگي فرد ايجاد شده و كمك براي برطرف كردن آن‌ها (براي مثال از دست دادن زندگي مشترك يا مشكلات مربوط به شغل و تحصيل)
  • ريشه‌يابي علل ابتلاي فرد به اعتياد و تلاش براي از بين بردن اين دلايل
  • كمك به ساير اعضاي خانواده براي شناخت راهكارهاي برخورد با فردي كه به‌تازگي ترك كرده است
  • مراقبت از سلامت روان فرد و كنترل ابتلاي احتمالي به بيماري‌هاي خلقي مانند افسردگي

 

بيشتر بخوانيد : اعتياد چيست | تعريف و آشنايي با ماهيت اعتياد 

سؤالات متداول

1. مواد محرك يعني چه؟

مواد محرك دسته‌اي از مواد اعتيادآور هستند كه باعث افزايش ترشح برخي از انتقال‌دهنده‌هاي عصبي مانند دوپامين شده و از اين طريق سبب افزايش انرژي و تمركز فرد مي‌شوند. همچنين نياز فرد به خواب و استراحت نيز كاهش پيدا مي‌كند. ازجمله انواع مواد محرك مي‌توان به كوكائين، شيشه و آمفتامين اشاره كرد.

2. اعتياد به مواد محرك چه نشانه‌هايي دارد؟

افزايش ناگهاني ميزان انرژي فرد و كاهش نياز به استراحت، پرحرفي و پرش افكار، كاهش اشتها و همين‌طور نشانه‌هاي فيزيولوژيكي مانند افزايش ضربان قلب و فشارخون از نشانه‌هاي مصرف مواد محرك هستند. به دليل عوارض زياد اين دارو توصيه ميكنيم براي ترك اعتياد هر چه زودتر اقدام كنيد.

3. چرا برخي معتقدند كوكائين و ساير مواد محرك اعتيادآور نيستند؟

وابستگي به مواد محرك معمولاً برخلاف ترياك و ساير مواد افيوني به‌صورت رواني است و جنبه جسماني اعتياد در آن‌ها كم‌رنگ‌تر است. به همين خاطر برخي نبود نشانه‌هاي جسماني را به معناي عدم اعتياد مي‌دانند كه البته اين باور اشتباه است و قدرت مواد محرك در ايجاد وابستگي به‌مراتب بيشتر از ساير مواد مخدر است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مواد محرك و نحوه درمان اعتياد به مواد محرك مي‌توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

منبع : مواد محرك 

امتیاز:
بازدید: 16
برچسب:
:
[ 1399/8/13  ] [ ۲۲ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب